top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Severijns

DE PERSONAL TRAINER & CORONA

Het is zondagavond 15 maart 2020. Als een bom die in sloeg: alle scholen, horeca, sport- en fitnessclubs moesten dicht. Desastreus voor alle betrokken ondernemers, maar wel de juiste maatregelen om deze ongekende maatregelen te kunnen trotseren in onze samenleving. We zullen ons een tijdje aan moeten passen.


Zoals jullie wellicht gezien hebben werd er aanvankelijk nogal laconiek met de maatregelen omgegaan. Bootcamp-groepjes van 10-15 man, personal trainers spreken af voor boks-sessies, andere PT’ers trainen 1-op-1 met klanten op een pleintje en noem maar op.


Waarom Biceps 2.0 tijdelijk is gestopt met personal training: Als trainer/personal trainer/coach/instructeur, ben je met gezondheid bezig. En vooral met de gezondheid van anderen. Af te spreken met andere mensen om daar training aan te geven is dus not done!

De regel van het RIVM om op minimaal 1,5 meter afstand te blijven van elkaar is echt niet te handhaven als je met sport bezig bent. Echt niet. En al helemaal niet als je training geeft. Denk aan het aangeven/doorgeven van een kettlebell, op hetzelfde matje liggen en dat soort zaken.

En als je sport, gaat je hartslag en ademfrequentie omhoog. Je prikkelt je longfunctie, waardoor de kans dat je gaat hoesten sterk toeneemt. De kans op overdracht wordt daardoor ook vergroot.

Daarnaast ga je zweten. Met het ‘delen’ van zweet kan je geen COVID-19 overbrengen op de ander, dat klopt. Maar als je flink zweet, loopt er ook zweet over je mond en bij het uitademen deel je dan wel via je mond/neus druppels. Of je veegt je zweet van je neus met je hand. En besef je dan ook nog even dat handen wassen met zeep in een park of andere trainings omgeving ook niet erg voor de hand liggend is.

Wij als health- en fitness experts hebben de taak om mensen gezonder te maken. Dat doen we door middel van sport, voeding- en gezondheidsadviezen. Dat is niet alleen je plicht, het is ook je roeping.

Tot nader order zijn wij gestopt met het geven van personal training. We vinden dat iedereen in Nederland -nee, de wereld- een grote eigen verantwoordelijkheid heeft om dit desastreuze virus te stoppen.

Stay Healthy Biceps 2.0

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page